Alternatief Voor Aardgas Niet Voor Consumenten?

Alternatief voor aardgas niet voor consumenten?

Minister Kamp van Economische Zaken houdt in de Warmtevisie te weinig rekening met de belangen van consumenten. Dat schrijven de Woonbond, Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis in een brief aan de Tweede Kamer.

Kamp wil warmte als alternatief voor aardgas aantrekkelijker maken. Hierdoor krijgen meer mensen te maken met de Warmtewet, die ruim een jaar geleden in werking is getreden. De Warmtewet moet huiseigenaren beschermen tegen te hoge kosten, omdat zij niet kunnen wisselen van warmteleverancier. Dat gebeurt nu onvoldoende, vindt Vereniging Eigen Huis. Uit een schatting blijkt dat Nederlandse huishoudens afgelopen tien jaar 600 miljoen tot 1,7 miljard euro teveel voor hun warmte hebben betaald. Vereniging Eigen Huis heeft dit met diverse andere pijnpunten eind vorig jaar samen met de Woonbond en de Consumentenbond aan de Tweede Kamer bekend gemaakt. ‘We pleiten ervoor eerst de vele pijnpunten aan te pakken, voordat de warmtevoorziening wordt opgeschaald,’ aldus Umlauf.

Close search
Zoeken