Informatie Aan Consument Over Salderen Schiet Tekort

Informatie aan consument over salderen schiet tekort

Veel energieleveranciers informeren consumenten met een zonnepaneel onvoldoende over saldering en teruglevertarieven. Dat concludeert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in een onderzoek naar aanleiding van vragen en klachten bij het informatieloket Consuwijzer.

De ACM heeft de energiemaatschappijen vorige week op de vingers getikt over de slechte informatievoorziening. Alle maatschappijen hebben een brief gekregen over wat eraan schort. Anita Vegter, bestuurslid ACM: “Aanbieders moeten consumenten volledig en juist informeren zodat zij aanbiedingen kunnen vergelijken en nota’s kunnen controleren. Als de consument een geïnformeerde keuze kan maken gaat daar concurrentiedruk van uit. Dit is goed is voor de prijs, kwaliteit en innovatie.” Energieleveranciers hanteren verschillende salderingsmethoden en terugleververgoedingen. Uit het onderzoek blijkt dat deze allemaal voldoen aan de wet.

Close search
Zoeken