Kamp Trekt Meer Geld Uit Voor Energieakkoord

Kamp trekt meer geld uit voor energieakkoord

Het kabinet trekt volgend jaar 8 miljard euro uit aan subsidie voor duurzame energie om de doelen uit het energieakkoord te halen. Daardoor komt het doel van 14% duurzame energie in 2020 binnen bereik, zegt minister Kamp in reactie op de Nationale Energieverkenning 2015.

Nederland moet nog een tandje bijzetten om alle doelen uit het energieakkoord te halen. Dat beeld komt naar voren uit de Nationale Energieverkenning (NEV) 2015, een studie die is opgesteld door het Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De NEV brengt jaarlijks de stand van zaken rondom de energievoorziening van Nederland in kaart. Enkele negatieve conclusies uit het rapport lekten vorige week al uit en leidden tot verontwaardigde reacties van milieuorganisaties zoals Greenpeace.

Close search
Zoeken