Utrechtse Mix Voor Energiebesparing: ‘Eerst Stimuleren, Daarna Verplichten’

Utrechtse mix voor energiebesparing: ‘Eerst stimuleren, daarna verplichten’

Gemeente Utrecht probeert bedrijven te bewegen om energie te besparen. ‘We proberen ze eerst te stimuleren. Als dat niet lukt gaan we verplichten,’ zegt voormalig milieu-inspecteur Ruben van Brenk.

Met het programma Utrechtse Energie probeert de gemeente Utrecht haar energiegebruik te verduurzamen. Dat streven geldt niet alleen voor de eigen organisatie, maar strekt zich ook uit naar bedrijven en andere organisaties die in de gemeente zijn gevestigd. Dit gaat op basis van de Utrechtse mix van vrijwilligheid en verplichten, zegt voormalig milieu-inspecteur Ruben van Brenk in een telefonisch interview met Ensoc. Van Brenk zag bijna twintig jaar lang als hoofdinspecteur milieu bij de gemeente Utrecht erop toe op dat bedrijven voldeden aan de milieuwetgeving. Vanaf begin 2011 is hij deelprogramma-manager Utrechtse Energie bij de gemeente Utrecht.

Close search
Zoeken