Gaan De Kolencentrales Echt Dicht?

Gaan de kolencentrales echt dicht?

Nederland moet vóór 2020 alle kolencentrales sluiten, ook de nieuwe, om aan de klimaatdoelen te voldoen. Dat betogen 64 hoogleraren in een open brief. ‘We kunnen morgen alle kolencentrales uitzetten zonder in de problemen te komen.’

De hoogleraren vragen in de brief aan het kabinet en de Tweede Kamer alle elf kolencentrales in Nederland te sluiten. Nederland moet vóór 2020 alle kolencentrales sluiten om aan de nodige CO2-reductie te komen, stellen de hoogleraren. Ze willen dat premier Rutte die boodschap volgende week meeneemt naar de klimaattop in Parijs. In de aanloop naar de top en het EU-voorzitterschap voor Nederland, is het sluiten van de centrales een belangrijk signaal van leiderschap, zo staat in de brief. De Tweede Kamer debatteert morgen over de Nederlandse inzet voor de klimaattop in Parijs.

Close search
Zoeken