Eneco, Inventum En Peeeks Lanceren Slimme Boiler

Eneco, Inventum en Peeeks lanceren slimme boiler

De grillige opwek van energie moet worden opgevangen. Ik vind het mooi om te zien dat er vanuit verschillende kanten aan het zelfde mechanisme wordt gewerkt; het afregelen van de overproductie. Het bedrijf Peeeks uit Delft gaat samen met Eneco en Inventum testen met een slimme boiler om te leren wat de effecten zijn van het regelen van elektriciteitsoverschot.

Duroplan ontwikkelt met een team van techneuten het gasloos verwarmingssysteem Durocan® dat vooruit kijkt naar de warmtevraag van de komende dagen en naar de opbrengst van de PV panelen. Tevens kijkt het systeem naar het benodigde niveau van warmte in het buffervat. Op basis daarvan wordt de ideale start- en stoptijd van de warmtepomp bepaald.
Concreet betekent het dat we zo veel mogelijk van de elektriciteit die wordt opgewekt door PV, ook achter de meter houden. Net als Peeeks kunnen we ook van afstand stroom laten afnemen / peakshaven, maar dat is secundair.

Peeeks, super jongens een mooi succes!

Close search
Zoeken